Google+ Google Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής ~ Δημόσιο ΙΕΚ Ρέντη Δ.ΥΠ.Α Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Καλώς ήρθατε στο Blog της ειδικότητας - Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής


   Το τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Δημόσιου ΙΕΚ Ρέντη επισκέφτηκε σήμερα 18/01/2018 το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής .




   Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής είναι μουσείο το οποίο διαχειρίζεται μια ομάδα νέων ανθρώπων με όραμα, πίστη στους στόχους της και με την πεποίθηση πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και κυρίως να είναι ελεύθερη σε όλο το κοινωνικό σύνολο.Εμπνευστής και ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής είναι ο Γεώργιος Τσεκούρας.













   Η πληροφορική και η τεχνολογία των υπολογιστών έχουν εδραιωθεί στην καθημερινή ζωή και βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε της έκφανση. Υπολογιστικά συστήματα μπορούμε να συναντήσουμε σε κάθε είδους συσκευές, από τις πιο εξειδικευμένες όπως σε ένα ιατρικό μηχάνημα έως και τον αυτόματο πωλητή καφέ. Η ραγδαία διάδοση των υπολογιστών οδήγησε και οδηγεί τους κατασκευαστές της πληροφορικής να εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και να παρουσιάζουν πολύ συχνά νέες συσκευές.

Το γεγονός αυτό θέτει πολύ γρήγορα τις συσκευές στο περιθώριο και επιτρέπει να θεωρούνται μουσειακό είδος αντικείμενα που παροπλίζονται πολύ γρήγορα εξαιτίας της ταχύτατης ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γέννησαν την ιδέα συγκέντρωσης σε ένα χώρο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας στο οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξη τους μέσα στις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή : https://el.wikipedia.org